Jak růst jako fotograf - Podcasty

plant-growth.jpg
(zdroj: https://steemit.com/photography/@surajali/photography)

Jak růst jako fotograf je téma, které by vydalo na několik knih. Bude mne hlavně zajímat, jak to máte vy. Otázky na konci příspěvku. 

V této sérii velice okrajově narazíme na růstu ve smyslu rozvoj fotobusinessu (získávání více klientů, expanze do ciziny, najímání pomocníků, prezentace na webu a sítích atd.). Příspěvky a hlavně odkazy budou taky narážet na osobní růst (efektivita práce, prokrastinace, asertivita...). A hlavně bych se rád zaměřil na rozvoj dovedností fotografa (komunikační dovednosti, efektivní využitý vybavení, styl, úpravy, workflow, atd.). Vše souvisí se vším a tak váš růst v oblasti fotografie pravděpodobně povede i k růstu našeho podníkání a osobnímu rozvoji :-) Téma dělím na několik podtémat podle zdrojů a studnic, z kterých si myslím, že můžeme čerpat nebo často čerpáme.  

Podcasty

Trávíte hodně času v autě? Chodíte běhat? Děláte manuální práci? Poslech podcastu může být to pravé právě pro vás. 

Doporučuji mít u sebe mobil nebo bloček na poznámky. Občas se mi stane, že musím zastavit auto u cesty, abych si zapsal podněty a nápady z podcastu :-)

Podcasty jsou zdarma a dají se jednoduše stáhnout ve formátu MP3 a tedy přehrát kdykoli a kdekoli.

Podcast je ve zkratce audio pořad vytvořený běžným smrtelníkem, například nadšeným fotografem o čemkoli, co zajímá tvůrce a jeho publikum. Existují podcasty o všem, uvádím jen ty, co poslouchám a budu se těšit na ty, co máte rádi vy. 

TWiP Weddings

1) TWiP Weddings

Partička fotografů (Robert Evans, Bryan Caporicci a Bruce Clarke), co dělá podcast o svatebním focení. Zvou si hosty nebo se baví mezi sebou. Jejich rozhovory mi přijdou přínosnější než podacsty fotografa, který mluví sám za sebe, o sobě a nemá oponenta. 

Photography Xperiment Podcast

2) Photography Xperiment Podcast

Andrew Hellmich dělá přínosné rozhory s velkými jmény ze světa fotografie. Má skvělé otázky, moc se nevytahuje. Pěkný australský přízvuk.  

3) Six Figure Photography Podcast

Ben Harley a jeho SFP se zaměřuje víc na rozvoj a růst fotobusinessu. Zve si odborníky z oblasti focení, ale i marketingu, sociálních sítí, atp. Během pořadu kromě rozhovoru se ve velké míře dělí i o svůj názor. Má takový "všechno-je-super-a-všechny-vás-miluju" styl, ale aspoň nenudí :-)

Budu moc rád, když se zapojíte a podělíte se o vlastní zkušenost:

  • Zaujaly vás některé z uvedených podcastů? 
  • Jaké podcasty posloucháte nebo jsme poslouchali vy? 
  • Co jste si z nich odnesli? 


Odkazy:

1) TWiP Weddings
https://itunes.apple.com/us/podcast/twip-weddings/id959978057?mt=2

2) Photography Xperiment Podcast
https://itunes.apple.com/gb/podcast/photography-xperiment-podcast/id1116983755?mt=2

3) Six Figure Photography Podcast
https://www.stitcher.com/podcast/ben-hartley/the-six-figure-photography-podcast


Comments